Skrandžio rūgštingumui

Rūgštingumas yra sveikatos būklė, kurią sukelia perteklinė rūgšties gamyba. Šią rūgštį gamina skrandžio liaukos. Rūgštingumas sukelia tokius požymius kaip opos skrandyje, skrandžio uždegimas, rėmuo ir dispepsija. Paprastai negalavimus sukelia keletas veiksnių, tokių kaip nereguliarus valgymas, fizinio sporto ar veiklos stoka, alkoholio vartojimas, rūkymas, stresas, madingos dietos ir netinkami mitybos įpročiai. Žmonės labiau linkę į rūgštingumą tada, kai žmonės vartoja daugiau aštraus ir riebaus maisto.

Kodėl atsiranda padidėjusio rūgštingumo problemos?

Mūsų skrandis dažniausiai gamina skrandžio rūgštis, kurios padeda virškinti. Šių rūgščių korozinis poveikis yra subalansuotas gaminant prostaglandinus ir natūralų karbonatą, kurie išskiriami gleivinėje. Tai pažeidžia skrandžio gleivinę ir sukelia rūgštingumą. Kiti veiksniai, sukeliantys rūgštingumą, yra šie:

  • Aštraus maisto vartojimas.
  • Per didelis stresas.
  • Vartojama per daug alkoholio.
  • Dažnai rūkoma
  • Skrandžio sutrikimai, tokie kaip skrandžio navikai, gastroezofaginio refliukso liga ir pepsinės opos sukelia rūgštingumą.
  • Vaistai, tokie kaip NVNU (nesteroidiniai vaistai nuo uždegimo).

Rūgštingumas atsiranda, kai skrandžio liaukos skrandyje gaminasi per daug rūgšties, o inkstai negali jos atsikratyti. Dažniausiai pasireiškia rėmuo, refliuksas, virškinimo sutrikimai. Paprastai rūgštingumą sukelia itin aštraus maisto, kavos, persivalgymo, mažai skaidulų turinčios dietos pasirinkimas.

Kaip natūraliai galima sumažinti skrandžio rūgštingumą?

Geros naujienos: yra daug dalykų, kuriuos galite valgyti, kad išvengtumėte rūgšties refliukso. Aprūpinkite savo virtuvę maisto produktais iš šių trijų kategorijų, jei ieškote galimybių skrandžio rūgštingumui mažinti:

Daug skaidulų turintis maistas. Dėl skaidulų turinčio maisto jaučiatės sotūs, todėl mažesnė tikimybė persivalgyti, o tai gali sukelti rėmenį. Taigi, gausite sveikų skaidulų iš šių maisto produktų:

  • Nesmulkinti grūdai, tokie kaip avižiniai dribsniai, kuskusas ir rudieji ryžiai.
  • Šakninės daržovės, tokios kaip saldžiosios bulvės, morkos ir burokėliai.
  • Žalios daržovės, tokios kaip šparagai, brokoliai ir šparaginės pupelės.

Šarminiai maisto produktai. Maistas skirstomas pagal pH skalę (rūgščių lygio rodiklį). Tie, kurių pH yra žemas, yra rūgštūs ir labiau linkę sukelti refliuksą. Tie, kurių pH yra didesnis, yra šarminiai ir gali padėti kompensuoti stiprią skrandžio rūgštį. Šarminiai maisto produktai:

  • Bananai;
  • Melionai;
  • Žiediniai kopūstai;
  • Pankolis;
  • Riešutai.

Vandeniniai maisto produktai. Valgydami maistą, kuriame yra daug vandens, galite atskiesti ir susilpninti skrandžio rūgštį. Rinkitės tokius maisto produktus kaip:

  • Salierai;
  • Agurkas;
  • Salotos;
  • Arbūzas;
  • Sriubos sultinio pagrindu;
  • Žolelių arbata.

Kokios maistinės medžiagos gali padėti sumažinti skrandžio rūgštingumą?

Žmonės, kenčiantys nuo rėmens, dažniausiai renkasi antacidinius vaistus, nereceptinius vaistus, kurie neutralizuoja skrandžio rūgštį, vaistai rūgštingumui mažinti tikrai gali padėti. Tačiau tam tikrų maisto produktų valgymas taip pat gali palengvinti simptomus. Apsvarstykite galimybę išbandyti:

Ar pienas padeda nuo rėmens? Dažnai manoma, kad pienas palengvina rėmenį. Tačiau turite nepamiršti, kad pieno rūšių būna įvairių – nenugriebtas pienas su visu riebalų kiekiu, 2% riebumo ir nugriebtas arba neriebus pienas. Piene esantys riebalai gali sustiprinti rūgšties refliuksą. Tačiau neriebus pienas gali veikti kaip laikinas buferis tarp skrandžio gleivinės ir rūgštinio skrandžio turinio ir nedelsiant palengvina rėmens simptomus. Neriebus jogurtas pasižymi tokiomis pat raminančiomis savybėmis ir sveika probiotikų (gerųjų bakterijų, gerinančių virškinimą) doze.

Imbieras dėl savo gydomųjų savybių yra vienas geriausių virškinimą skatinančių priemonių. Jis yra šarminis ir priešuždegiminis, kuris palengvina virškinamojo trakto dirginimą. Pabandykite gurkšnoti imbiero arbatą.

Kiek laiko rekomenduojama vartoti vitaminus rūgštingumui mažinti, kad pajausti naudą?

Kaip ir bet kurį kitą papildą, pacientai vitaminus turėtų vartoti tik tiek, kiek reikia jų pagrindinei būklei gydyti. Labai svarbu, kad pacientai vartotų vaistus tik taip, kaip nurodyta. FDA rekomenduoja skirti keturių savaičių gydymo kursą tris kartus per metus.
Kokybiškų vitaminų ir maisto papildų galite įsigyti patogiai internetu mūsų el. parduotuvėje.

Ar galima prekes atsiimti pačiam?

Taip, internetu užsakytas prekes nemokamai galima atsiimti Kaune, gavus patvirtinimą, kad užsakymas paruoštas atsiėmimui tą pačią dieną.

Kaip pasirinkti produktus iš Skrandžio rūgštingumui kategorijos?

Produktai iš Skrandžio rūgštingumui kategorijos pasirenkami kiekvienam žmogui individualiai, pagal poreikį, amžių ir gyvenimo būdą. Jei yra klausimų susisiekite su mumis, telefonu, ar el. paštu - konsultuojame individualiai.